Script Oluşturma

Script Oluşturma ve Genel Tanıtım :

Auto-it ve Scite yi kurduktan sonra masaüstünde veya herhangi istediğiniz biryerde sağ tıklayıp Yeni>Auto-it v3 Script Seçiyoruz.

Daha sonra dosyayı çift tıkladığımızda SciTE de açılıyor. (Kurulmda edit script recommended seçeneğini seçmelisiniz)
Açılmazsa ilk kurulumdan sonra bi res atın açılır, bazen açılmıor ilk kurulumdan sonra:P


Şimdi Karşımızda böyle bir ekran var ;

Burada baştaki yazılar script tanıtım yazısıdır, yapan kişi script versiyonu vs vs.. bunları silebilirsiniz, birşey değişmeyecektir. Yani bunlar bildiğiniz yazıdır tanıtım yazısı burdanda anlaşıldığı gibi yazımızın başına ; koyarsak compiler bu kısmı atlayacaktır, aynı şekilde #cs "açıklama" ve #ce de bu işe yarar. (comment start, comment end)

Kodu yazmak için kullanıcağımız yer burada görünen beyaz kısımdır :P Sol taraftaki sayılar ise satır sayısıdır.
Syntax, yani yazım düzeni oldukça basittir, tanıtımlar en üstte yapılır, daha sonra döngü, en sonrada fonksiyonlar yazılır. Eğer döngü konulmazsa program komutları gerçekleştirdikten sonra kapanır.

Basit bir şekilde diziliş böyle olabilir ;

Burada Dim ve $var değişkenlerde yer almakta ordan öğrenebilirsiniz.
Scriptte başlangıçta bir mesaj kutusu gözükecek ve daha sonra kapatana kadar 250 milisaniye uyuyarak bekleyecektir :) while hakkında bilgi döngülerde yer almakta.
En alt kısımdaki ise fonksiyondur, oda fonksiyonlar bölümünde yer almakta.

Basit şekilde script oluşturma ve düzenleme bu şekildedir. GUI yani kullanıcı arayüzü oluşturmak için ise SciTE toolsdan koda form designer kullanılabilir, koda oluşturulan gui deki bütün değerler için otomatik fonksiyon oluşturur sizi uğraştırmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder